Zoeken
Peter Hessler - Andere rivieren

Andere rivieren

Peter Hessler

Een onthullend en intiem portret van twee generaties studenten in het hart van China
Andere rivieren

Peter Hessler

Een onthullend en intiem portret van twee generaties studenten in het hart van China
Bestel nu
Omschrijving

Ruim twintig jaar nadat Peter Hessler Engels doceerde aan studenten in de provincie Sichuan, in het hart van China, keert hij terug naar dezelfde provincie om een volgende generatie te onderwijzen. Tegelijkertijd schrijven Hessler en zijn vrouw hun tweelingdochters in op een basisschool, waar zij de enige westerlingen tussen tweeduizend scholieren zijn.

Hessler stuit op een volstrekt ander China. In 1996 gaf hij les aan de zogeheten Hervormingsgeneratie, die hoofdzakelijk bestond uit plattelandsjongeren die als eersten van hun familie een academische opleiding konden volgen. In 2019 treft hij een generatie die voortkomt uit een buitengewoon ambitieuze, urbane setting. De onderlinge competitie is slopend, zelfs voor jonge kinderen, zo ondervinden ook Hesslers dochters op hun basisschool.

De studenten vormen voor Hessler het perfecte vehikel om te onderzoeken hoe diepgaand de transformatie is die China de afgelopen kwart eeuw heeft doorgemaakt, en in welke richting het land zich beweegt. Andere rivieren is een journalistiek meesterwerk, geschreven met veel empathie, dat de Chinese samenleving op unieke en bijzonder inspirerende wijze van binnenuit laat zien.

Quotes
Ruben Terlou
'Andere rivieren is een meesterwerk. Met zijn kenmerkende empathie en diepgaande begrip van het land biedt Peter Hessler een zeer persoonlijk en menselijk beeld van het moderne China. Het is niet alleen prachtig geschreven, maar ook heel boeiende en essentiële lectuur voor eenieder die het huidige China wil begrijpen.'
Kirkus
''Achter de krantenkoppen over strategische rivaliteit en militaire confrontatie met China gaan talloze verhalen schuil van echte mensen die proberen te leven in een complex land [...] Andere rivieren werpt een waardevol licht op de realiteit van het leven in het hedendaagse China.''
Auteur: Peter Hessler
Auteur

Peter Hessler (1969) is een journalist van The New Yorker. Hij was van 2000 tot 2007 correspondent in Beijing; van 2011 tot 2016 deed hij verslag vanuit Caïro. Hessler is de auteur van vijf boeken, waaronder drie New York Times-bestsellers over China: River Town, waarvoor hij de Kiriyama-prijs ontving, Oracle Bones, dat op de shortlist van de National Book Award stond, en Country Driving. Zijn boeken zijn in veertien talen vertaald.

Edities & Details
Paperback: Andere rivieren - Peter Hessler
ISBN: 9789048872787
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 03-06-2024
Prijs: € 29,99
Omvang: 496 pagina's

Bestel

Digitale download: Andere rivieren - Peter Hessler
ISBN: 9789048872794
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 03-06-2024
Prijs: € 13,99
Omvang: 496 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Murrow Vertaler: Ruud van der Helm Vertaler: André Haacke NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: Memoires THEMA: Reportages en verzamelde journalistiek THEMA: China BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Personal Memoirs BISAC: TRAVEL / Asia / China BISAC: HISTORY / Asia / China BISAC: LANGUAGE ARTS & DISCIPLINES / Journalism
Nieuws
3 juni verschijnt 'Andere rivieren' van Peter Hessler

3 juni verschijnt 'Andere rivieren' van Peter Hessler

Begin juni ligt 'Andere rivieren' van Peter Hessler in de boekhandel: een onthullend en intiem portret van twee generaties studenten in het hart van China.  Lees meer »

Meer boeken
Karlijn van Houwelingen - Komt een olifant bij de rechter
Karlijn van Houwelingen
Katrin Swartenbroux - OK dan niet
Katrin Swartenbroux
Katerina Gordejeva - Neem mijn verdriet weg
Katerina Gordejeva
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws