Zoeken
John Schoorl - Eigen zaak

Eigen zaak

John Schoorl

Verhalen over ongekende successen en onpeilbare mislukkingen, meesterlijk verteld door John Schoorl
Eigen zaak

John Schoorl

Verhalen over ongekende successen en onpeilbare mislukkingen, meesterlijk verteld door John Schoorl
Bestel nu
Omschrijving

John Schoorl komt uit een familie van ondernemers. Vader en grootvader waren 'biermannen'. Als kind ging hij vaak met zijn vader mee op de biervrachtwagen, de cafés langs, dranken afleveren. De talloze anekdotes en ontboezemingen die hij van kroegbazen hoorde legden de kiem voor zijn levenslange liefde voor verhalen.

In Eigen zaak bewijst John Schoorl eer aan zijn achtergrond. Hij schrijft over ondernemers - van melkboer tot vibratorvorst, dancetycoon en vastgoedmagnaat - zoals dat zelden eerder is gebeurd: alsof zij literaire personages zijn. Hun worstelingen, angsten, successen en mislukkingen ballen zich op geestige en melancholische wijze samen tot een onvergetelijk portret van ondernemend Nederland.

Fragment

Quotes
Noord Hollands Dagblad
''In Oosternieland openbaart de Veendamse vibratorvorst Eric Idema dat de basis voor zijn succes met webshop EasyToys in de aardappelhandel ligt.' Een prachtige eerste zin voor een verhaal over een bijzondere ondernemer, in vibrators inderdaad. Het boek 'Eigen zaak' van John Schoorl staat er vol mee.''
managementboek.nl
'''Eigen Zaak' van John Schoorl is heerlijk om te lezen. Schoorl schildert met woorden maar liefst vierentwintig portretten van zeer uiteenlopende Nederlandse ondernemers, van ultiem geslaagde miljonairs uit de Quote 500 tot een melkboer, niet-zakelijke uitvinders en zelfs twee notoire oplichters.''
Ineke Peters
Michel van Egmond
''John Schoorl is de origineelste reporter van Nederland.''
NRC
''Het zijn sterke verhalen die John Schoorl, sinds 25 jaar journalist van de Volkskrant en tevens schrijver en dichter, voorbij laat komen in zijn boek 'Eigen zaak'. [...] Soms maakt een eigen zaak gelukkig, soms ook niet. Maar altijd is het voer voor een sterk verhaal.''
Jan Benjamin
Auteur: John Schoorl
Auteur

John Schoorl (1961) behoort tot de beste verslaggevers van Nederland. Hij is bekend van zijn eigenzinnige interviews en reportages in de Volkskrant, waarvoor hij een Tegel, De Loep, de Pop Media Prijs en de Jip Golsteijn Journalistiekprijs won. Van zijn hand verschenen eerder onder andere Buitenstaanders (2020), meerdere boeken met muziekverhalen en diverse dichtbundels.

Edities & Details
Paperback: Eigen zaak - John Schoorl
ISBN: 9789048867721
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 05-09-2023
Prijs: € 22,99
Omvang: 272 pagina's

Bestel

Audio download: Eigen zaak - John Schoorl
ISBN: 9789048867745
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 05-09-2023
Prijs: € 12,99
Speelduur: 517 minuten

Bestel

Digitale download: Eigen zaak - John Schoorl
ISBN: 9789048867738
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 05-09-2023
Prijs: € 5,99
Omvang: 272 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Murrow Voorlezer: Frank Rigter NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: Ondernemerschap THEMA: Reportages en verzamelde journalistiek THEMA: Biografie: handel en industrie BISAC: LANGUAGE ARTS & DISCIPLINES / Journalism BISAC: BUSINESS & ECONOMICS / Entrepreneurship BISAC: BUSINESS & ECONOMICS / General
Nieuws
4 ballen in NRC voor 'Eigen zaak' van John Schoorl en nog meer goede recensies

4 ballen in NRC voor 'Eigen zaak' van John Schoorl en nog meer goede recensies

Afgelopen zaterdag werd Eigen Zaak van John Schoorl in NRC lovend besproken door Jan Benjamin. Ook in het FD, het Noord Hollands Dagblad en op managementboek.nl is het boek enthousiast onthaald.  Lees meer »

Feestelijke aftrap van John Schoorls 'Eigen zaak' in Café Spaarndam

Feestelijke aftrap van John Schoorls 'Eigen zaak' in Café Spaarndam

Op het zonovergoten terras van Café Spaarndam vond woensdag de feestelijke presentatie plaats van Eigen zaak van John Schoorl. Het was een prachtige middag met onder andere een mooie speech van Volkskrant-hoofdredacteur Pieter Klok.  Lees meer »

John Schoorl tekent voor twee boeken bij Murrow

John Schoorl tekent voor twee boeken bij Murrow

Tijd voor champagne! Volkskrant-journalist John Schoorl, icoon van de literaire journalistiek in Nederland, tekende ten burele van Murrow een contract voor twee boeken.  Lees meer »

Meer boeken
Katerina Gordejeva - Neem mijn verdriet weg
Katerina Gordejeva
Karlijn van Houwelingen - Komt een olifant bij de rechter
Karlijn van Houwelingen
Katrin Swartenbroux - OK dan niet
Katrin Swartenbroux
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws