Zoeken
4 oktober interview Katerina Gordejeva in boekhandel Pegasus
Op 4 oktober vindt in boekhandel Pegasus de presentatie plaats van Neem mijn verdriet weg. Eva Hartog zal daar in gesprek gaan met de Russische onafhankelijke journaliste Katerina Gordejeva. 

4 oktober interview Katerina Gordejeva in boekhandel Pegasus

Gepubliceerd op 21 september, 2023 om 12:00, aangepast op 21 september, 2023 om 13:42

Met veel genoegen nodigen uitgeverij Murrow en boekhandel Pegasus je uit voor de boekpresentatie van Neem mijn verdriet weg van Katerina Gordejeva.

De presentatie vindt plaats op woensdag 4 oktober bij Pegasus Boekhandel (Singel 367, Amsterdam).

Programma:
16.45 uur: Inloop
17.00 uur: Welkom en start interview door Eva Hartog met Katerina Gordejeva
17.45 uur: Vragenronde voor publiek
Napraten met een drankje

Over Neem mijn verdriet weg:

Op 24 februari 2022 viel Rusland Oekraïne binnen. Sindsdien heeft de Russische journaliste Katerina Gordejeva vluchtelingencentra in heel Europa bezocht om oorlogservaringen vast te leggen. Neem mijn verdriet weg bevat hartverscheurende getuigenissen van mensen die in hun standpunten vaak lijnrecht tegenover elkaar staan, maar tegelijkertijd het verdriet delen dat de oorlog met zich meebrengt.

Gordejeva beschrijft haar ontmoetingen met veel empathie in een rauwe, directe stijl. Het resultaat is een monumentale vertelling die een onuitwisbare indruk op de lezer achterlaat.

Katerina Gordejeva (1977) is een van de meest vooraanstaande onafhankelijke journalisten van Rusland. In 2014 verliet ze Moskou uit protest tegen de annexatie van de Krim. In 2020 richtte ze haar eigen YouTube-kanaal op, waarmee ze tegenwoordig een miljoenenpubliek bereikt.
In 2022 bestempelden de Russische autoriteiten Gordejeva als 'buitenlands agent'. Ze woont met haar gezin in Letland.

Eva Hartog (1988) is een Nederlandse journalist. Zij was hoofdredacteur van de Engelstalige krant The Moscow Times.
Sinds 2019 werkte Hartog als correspondent in Rusland voor o.a. De Groene Amsterdammer en RTL Nieuws. In augustus 2023 werd bekend dat haar visum voor het eerst in tien jaar niet zou worden verlengd. Ze moest Rusland binnen zes dagen verlaten. 

Neem mijn verdriet weg is uit het Russisch vertaald door Jan Lodewijk Eshuis

Wij hopen je op 4 oktober te kunnen verwelkomen. Aanmeldingen kunnen via winkel@pegasusboek.nl of telefonisch naar de boekhandel (020 623 11 38).

Omslag Neem mijn verdriet weg

Auteurs
Auteur: Katerina Gordejeva

Katerina Gordejeva (1977) is een van de meest vooraanstaande onafhankelijke journalisten van Rusland. In 2014 verliet ze Moskou uit protest tegen de annexatie van de Krim. In 2020 richtte ze haar eigen YouTube-kanaal op, waarmee ze tegenwoordig een miljoenenpubliek bereikt. In 2022 bestempelden de Russische autoriteiten Gordejeva als 'buitenlands agent'. Ze woont met haar gezin in Letland.

Boeken
Katerina Gordejeva - Neem mijn verdriet weg
Katerina Gordejeva

'Wat Gordejeva documenteert, verandert de wereld.'
- Dmitri Moeratov, Nobelprijs voor de Vrede

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws